Zaryzykuj miłosierdzie – za nami ostatnie spotkanie

169

9 marca na Uniwersytecie Warszawskim odbyło się spotkanie pod nazwą „Podziel na trzy – Boskie pomaganie, jako droga odnalezienia siebie”, konferencję wygłosił jeden z najbardziej znanych duszpasterzy w Polsce, o. Tomasz Nowak.

Temat konferencji „Podziel na trzy – Boskie pomaganie jako droga odnalezienia siebie”, jak wspomniał dominikanin, powstał po rozmowie z o. Adamem Szustakiem. Dotyczył nierozdzielnej natury człowieka, który aby być skutecznym, powinien działać integralnie – na poziomie emocji, ciała i ducha. Podkreślił także, jak ważne jest by odnaleźć harmonię między swoją aktywnością, a życiem i duchowością. Powiedział także, że „rozwój jest nieustannym przekraczaniem swojej strefy komfortu”. Słuchacze, mimo późnej godziny śledzili każde słowo dominikanina. Nie zabrakło również czasu na indywidualne rozmowy i podpisy książek.

Zapis spotkania ukaże się w formie audiobooka wydawnictwa RTCK.

Marcowe spotkanie było już ostatnim z cyklu „Zaryzykuj miłosierdzie, przekrocz granicę” stworzonego z inicjatywy Caritas Polska we współpracy z wydawnictwem RTCK i Caritas Diecezjalnymi.

Dziękujemy wszystkim zaangażowanym w projekt i zachęcamy do nabywania audiobooków, które powstały po konferencjach w Lublinie i Częstochowie – „Prosto z serca” ks. Piotra Pawlukiewicza oraz „Jak zbudować dom tętniący życiem, stać się bohaterem swoich dzieci i sprawić, by ukochana kobieta oszalała ze szczęścia” Jacka Pulikowskiego.

opr. M. Burczaniuk