Rodzinne świętowanie pod Wawelem

Już w niedzielę 21 maja zapraszamy wszystkie rodziny do uczestnictwa w 6. Święcie Rodziny Krakowskiej na Bulwarze Czerwieńskim. Organizatorzy przygotowali zabawy i konkursy z nagrodami, bezpłatne badania i konsultacje lekarskie, Strefę Sportową, Festiwal Gier Logicznych, Rodzinny Piknik Ekologiczny, przejażdżki konne, staromiejską grę terenową „Rodzinny Kraków” oraz wiele innych atrakcji.

Impreza rozpocznie się o godzinie 12.00 i potrwa do godz. 20.00. W tym czasie zarówno najmłodsi, jak i starsi członkowie rodzin znajdą coś ciekawego dla siebie. Dzięki współpracy wielu partnerów zarówno wśród podmiotów miejskich jak i niepublicznych Święto ma swój jedyny, niepowtarzalny rodzinny klimat.

Aby zachęcić dzieci do udziału, Caritas Archidiecezji Krakowskiej, przeprowadzi zabawę z karnetami. Zabawa polega na zdobyciu określonej ilości kropek poprzez uczestnictwo w przygotowanych atrakcjach (kropki nakleja się na karnet). Po wypełnieniu całego karnetu dziecko może odebrać paczkę od sponsora wydarzenia sieci „Biedronka” oraz sadzonkę drzewka.

Wydarzenie zakończy koncert zespołu Kraków Street Band, który rozpocznie się o godzinie 19.00.

Organizatorami wydarzenia są Urząd Miasta Krakowa oraz Caritas Archidiecezji Krakowskiej, a sponsorami są sieć „Biedronka” oraz księgarnia internetowa Bonito.

Wydarzenie zostało objęte patronatem medialnym przez: dwutygodnik KRAKOW.PL, Radio RMF, TVP Kraków oraz portale www.krakow.pl, LoveKrakow.pl, CzasDzieci.pl i EkoRodzice.pl.

Szczegółowe informacje można znaleźć na kkr.krakow.pl: