Lublin: Anielska Przystań w siedzibie Caritas Archidiecezji Lubelskiej

Anielska Przystań to kolejny nowy projekt, którego celem jest pomoc potrzebującym. W działającym od wielu lat Punkcie Pomocy Doraźnej Caritas można otrzymać pomoc w formie odzieży, butów, sprzętów gospodarstwa domowego i innych niezbędnych w codziennym użytkowaniu rzeczy. Od dziś będzie można również otrzymać ciepły posiłek.

Wszytko dzięki jadłodajni Anielska Przystań, w której posiłki zapewnia Catering Anielskie Smaki prowadzony przez Fundację Dantis. Każdy z potrzebujących w godzinach od 10:00 do 13:30 otrzyma bezpłatnie ciepły posiłek w specjalnie przygotowanym i ogrzewanym pomieszczeniu. Uroczystej inauguracji dokonał ks. Wiesław Kosicki, dyrektor Caritas Archidiecezji Lubelskiej.

Dla naszej organizacji to kolejne ważne wydarzenie. Dzięki Fundacji Dantis powołanej przez Caritas w celu prowadzenia działalności gospodarczej którą m.in. jest Catering Anielskie Smaki, możemy wdrażać kolejne projekty pomocowe. Schemat jest prosty, zamawiając catering w naszej Fundacji generujemy środki finansowe na pomoc potrzebującym i zapewniamy im ciepłe posiłki – podkreślał ks. Wiesław.

Z posiłku może skorzystać każdy potrzebujący od poniedziałku do piątku w godzinach od 10 do 13:30 w siedzibie Caritas Archidiecezji Lubelskiej przy al. Unii Lubelskiej 15.

Fundacja Dantis została powołana przez Caritas Archidiecezji Lubelskiej w celu prowadzenia działalności gospodarczej generującej środki finansowe na wspieranie działalności statutowej naszej organizacji. W swojej ofercie posiada m.in. sale konferencyjne, komputerowe, szkoleniowe oraz nowo powstały Catering Anielskie Smaki (z pełną ofertą cateringową można zapoznać się na stronie www.anielskiesmaki-catering.pl).

Warto również zaznaczyć, że Catering Anielskie Smaki odpowiedzialny jest za organizację i obsługę cateringową podczas Wigilii Miłosierdzia dla potrzebujących w województwie lubelskim. Więcej o tym wyjątkowym wydarzeniu można przeczytać tu.