Uczestnicy programu wychodzenia z bezdomności „Damy radę!” na obozie w  Międzywodziu

159

W dniach 11 do 17 września odbył się  doroczny wyjazd formacyjny grupy uczestników programu wychodzenia z bezdomności i uzależnień „Damy radę!” prowadzonego przez Caritas Polska. Przy pięknej, chociaż wietrznej i burzliwej pogodzie, uczestnicy i ich opiekunowie ładowali akumulatory do dalszej pracy. Dla większości z uczestników programu była to pierwsza okazja w życiu do zobaczenia morza, a nawet kąpieli w chłodnym Bałtyku. Obóz zakończył się udziałem reprezentantów programu w II Drużynowych Mistrzostwach Polski Osób Bezdomnych w Szachach, o Puchar J.E. Ks. Arcybiskupa Metropolity Andrzeja Dzięgi.

Program „DAMY  RADĘ!” jest utrzymywany wyłącznie z darów indywidualnych ofiarodawców, którym przy tej okazji z całego serca dziękujemy.  Staramy się pomagać w nim zgodnie z zasadą, że skuteczniejszą formą pomocy jest dostarczenie potrzebującym przysłowiowej wędki niż ryby, ponieważ w ten sposób będą się mogli wyżywić przez całe życie a nie tylko jednorazowo zaspokoić głód. My staramy się dodatkowo uczyć jak się wędką posługiwać.

Dla osób pragnących wesprzeć nasze starania, podajemy numer konta :

CARITAS POLSKA
ul. Okopowa 55